Monday, 9 May 2011

nAk tAhU TaK

Mencarut....
apa itu mencarut?
try la cari kat google translate.. haha

ok la, aku terang kan la sket ape yg ak tau pasal mencarut ni.. mencarut ni mksudnye mngeluarkan kata2 kesat sperti: tuuuutt.. yg tak boleh kite sebut.
tak perlu lah ulas yg lbih mndalam kan?

sebenarnya aku heran bebudak lelaki bahkan perempuan pon, menjadikan tabiat mencarut ni sebagai rutin harian apabila bercakap... melatah apetah lagi .. cntoh nya lelaki, kalau sebut bnde sendiri lantak kau lah... ni sebut pompuan punye..? ape kes? yg si minah2 ni plak mnyahut dgt carutan2 yg selebih nya... ish3

kekadang tu, cikgu pon dicarutnya..dah bnyak dah berlaku... bila cikgu tegur skit dah mengata kat belakang,, tapi trend skarang ni main carut dpan2 je.. kalau kene kat cikgu praktikal, abis toyak cikgu tu..tapi masuk cikgu disiplin, tau plak depa diam,,? emang dasarr..


tak cukup dengan pelajar lelaki, pelajar perempuan pon tak terkecuali,, 
(ye la, kalau bukan lelaki, pompuan la kan.. hoho)
senang nk paham CIKARO la... haha,, amboi lancang je ckap p***** la, ape la... eii tak malu ker?????
ke nak kasi side kick dulu bru nk insaf? 
ni aku nk cite, ari tu ak lalu la kat dpan klas bebudak blajar bhase arab kat sekolah aku ni... kaa.. bdak kelas ni,dipahamkan  sume ustazah suke la konon nye, alim(mata keatas tangan didada) derr,, dusta semua itu... mencarut bagai nk rak... munafik... nifak.. tersadung sket dah mencarut kuat2.. bangga sangat la ,macam dy sorang je ade bende tu... grrr



dah la tu... cukup2 la nak mencarut... bukan dapat ape pon? sebab trend ke? weii dah lapok lah! yang nyata nya korang dapat ialah dosa kering, malu, and also, kebodohan korang terpampang dari carutan itu...lebih baik diam dari cakap mende plek2 tu ok...


 so coretan aku wat mase ni abis for now... pasni kite sembang pasal lain plak... adiozzz amigozzz! 


WASSALAMU.. ^__^
'

2 comments:

  1. hamboih...udoh bervelogg ekk kamuu...bagoss3, wt post best2 cket, leh layanzzz :P

    ReplyDelete